راهنمای خرید و استفاده سرویس قابلمه چدنی

cookset_admincookset_admin
2,614 بازدید
سرویس قابلمه طرح چدنی دالغا 10 پارچه

راهنمای خرید و استفاده سرویس قابلمه چدنی

انتخاب و خرید سرویس قابلمه یکی از بزرگترین دغدغه های خانم های خانه دار ، نوعروسان و بطور کلی کسانی که وظیفه مهم آشپزی در منزل را عهده دار هستند می باشد .

شناخت مواد بکار رفته در قابلمه و تابه در حفظ سلامت انسان  ، ضخامت ، اندازه ، وزن قابلمه، طراحی ظاهری مخصوصا دستگیره قابلمه ، رسانایی قابلمه در برابر حرارت و دما ، قدرت قابلمه در مقابل ضربه ، دوام جنس مواد پوششی قابلمه در مقابل حرارت زیاد ، شستشوی راحت قابلمه ، مارک قابلمه ، قیمت قابلمه و نوع استفاده و غذایی که تصمیم دارم با قابلمه بپزیم همگی از فاکتورهای مهم در انتخاب یک سرویس قابلمه مناسب برای منزل می باشد .

جدیدا” تنوع زیاد سرویس  قابلمه های موجود در بازار باعث سردرگمی خریداران آن شده است که ما در اینجا سعی خواهیم نمود بر دغدغه خرید سنگ تمام را بگذاریم

نمی خواهیم بیشتر شما را سردرگم بکنیم ولی تشخیص نوع دقیق قابلمه کار مشکلی است چون امروزه شرکتها برای کارایی بهتر قابلمه ها از انواع تکنولوژی برای ساخت یک محصول استفاده می کنند .

در واقع قابلمه هایی که با عنوان چدنی در بازار شناخته شده هستند اکثرا” جنس آلومینیوم آلیاژی داشته و به روش پرس سرد ( فورج) تولید میشوند و نیازی هم نیست که حتما” جنس آن آلیاژ آهن و کربن و … ( چدن ) باشد

قابلمه های سرامیکی اکثرا” فقط روکش آنها جنس سرامیک می باشد

قابلمه های گرانیتی فقط روکششان طرح گرانیت می باشد

قابلمه های روحی هیچ ربطی به فلز روی ندارند و همگی از جنس آلومینیوم می باشد .

نگران نباشید نیازی هم نیست که شما ساختار و جنس و آلیاژ دقیق قابلمه ها را بدانید فقط کافیست یک سرویس قابلمه متناسب با نیاز خودتان ( نوع غذایی که می پزید ، تعداد نفرات منزل ، نحوه استفاده و … ) پیدا کنید .

اگر شما نحوه استفاده صحیح ، پخت و پز و نگهداری قابلمه را بلد باشید حتی معمولی ترین قابلمه ها هم جوابگوی نیاز شما خواهند بود .

چند پیشنهاد برای انتخاب بهتر قابلمه بر اساس نیاز :

1 – قابلمه های استیل زیاد مناسب سرخ کردن غذا نیستند و تا حدودی چسبندگی غذا دارند پس از قابلمه های استیل بیشتر برای غذاهای آبکی مانند آش ، سوپ ، آبگوشت و … استفاده کنید

2 – قابلمه های سرامیکی نیاز به حساسیت بیشتری برای نگهداری دارند

3 – قابلمه های گرانیتی بسیار ضخیم و چدنی با روکش گرانیتی بهترین انتخاب برای سرخ کردن غذا هستند چون هم مقاومت بالایی در برابر حرارت و سایش دارند هم بواسطه ضخامت زیاد مانع از سوختن غذا می شوند .

4 – قابلمه های پیرکس بهترین انتخاب برای استفاده در فر و ماکرویو می باشند چون شما میتوانید محتویات آنها را داخل فر یا مایکرویو ببینید .

5 – پیشنهاد میشود یک دست قابلمه ارزان دم دستی در سایزهای مختلف هم در منزل داشته باشید تا مجبور نشوید در مواقعی که میدانید قابلمه تان تخریب میشود ( کمک کردن مهمانهای ناشی ، تفت دادن تخمه و … ) از آنها استفاده کنید

6 – قابلمه های ضخیم انتخاب مناسب تری برای دم کردن برنج و ماکارونی و … می باشد

7 – قابلمه هایی گرانیتی با کف تیره برای سرخ کردن مناسب تر هستند چون تغییر رنگ کمتری دارند .

محصولی که عکس آن را در پایین مشاهده میکنید از آلیاژ آلومینیوم که به روش پرس سرد ( فورج) تولید شده و از بهترین های موسوم به طرح چدن می باشد

سرویس قابلمه چدنی دالقا مشکی
سرویس قابلمه  طرح چدنی ( فورج ) دالقا مشکی

قابلمه های چدنی :

قدیمی ترین ریخته گری چدن به تمدن های باستانی ساکن جلگه های بین النهرین نسبت داده شده است . چینی ها اولین مردمانی بودند که قطعات چدنی را بطور منظم و با موفقیت تولید می کردند . بسیاری از قطعات چدنی قدیمی بسیار سودمند هستند، و از جمله میتوان به اجاقهای خوراک پزی ، لوازم آشپزخانه و وسایل کشاورزی اشاره کرد . در سال 11 میالدی ،اروپائی ها از چدن اشیائی نظیر ناقوس ، توپ ، گلوله و لوازم آشپزخانه می ساختند . امروزه طراحان ، مهندسان و مصرف کنندگان به خواص منحصر به فرد چدن به خوبی پی برده اند ، بطوریکه امروزه چدن در دنیای جدید نقش بسیار مهمی دارد . چدن آلیاژ کربن ، سیلیسیم با پایه آهن می باشد که همیشه مقدار معینی منگنز ، فسفر و گوگرد در آن وجود دارد . البته به منظور تغییر خواص فیزیکی و مکانیکی چدنها عناصری نظیر مس ، مولیبدن ، نیکل ، کروم نیز به آن می افزایند .چدن ها بصورت زیر تقسیم بندی می شوند .

1 – چدن خاکستری : دارای سطح مقطع تیره و دارای خاصیت ماشینکاری عالی
2 -چدن سفید : دارای سطح مقطع خاکستری روشن و دارای مقاومت در برابر سایش
3 -چدن چکش خوار : دارای قابلیت تغییر فرم پایدار
4 -چدن کروی : دارای گرافیتهای کروی در سطح مقطع
5 -چدن آلیاژی : دارای مقاومت در برابر ضربه و سایش

ظروف چدنی نچسب از چدن خاکستری ساخته شده و در قالب های ماسه ای ریخته گری می شوند . این چدنها حساسیت کمتری نسبت به ترک برداری داشته و همچنین دارای خاصیت ماشینکاری و مقاومت فرسایش عالی و نیز قدرت ضربه گیری زیاد می باشد.

مزایای ظروف و قابلمه های چدنی

1 -کاهش مصرف انرژی
قابلمه های چدنی دارای ظرفیت دارای ظرفیت گرمائی و ضریب انتقالی حرارتی بالا بوده و لذا ابتدا حرارت را کاملا در خود ذخیره کرده و پس از اشباع شدن سریعا و بطور یکنواخت به مواد غذائی انتقال می دهد .بنابراین با کمترین انرژی حرارتی ، بیشترین انتقال حرارت صورت گرفته و در مصرف انرژی صرفه جویی فوق العاده ای میشود .

2 -پخت آسان، سریع و یکپارچه
در ظروف نچسب چدنی انتقال حرارت در تمامی سطوح درگیر با مواد غذائی بصورت کاملا یکنواخت و تدریجی بوده و لذا توزیع حرارت در تمامی مواد بطور یکسان خواهد بود . این امر موجب پخت یکپارچه مواد غذائی شده و اصطالحا غذا جا افتاده می شود .

3 -حفظ ارزشهای غذائی
طراحی درب قابلمه چدنی به گونه ای است که به هیچ عنوان بخارات حاصل از پختن مواد اولیه غذائی که در آن ویتامینها ، پروتئینها و املاح مفید وجود دارد از داخل ظرف خارج نشده و به محض تماس با سطح داخلی درب ، میعان صورت می پذیرد و از طریق نقاط برجسته تعبیه شده به روی مواد غذائی در حال پخت ریزش می کند . این امر موجب حفظ تمامی ارزشهای غذائی شده و ضمن بهترین بهره وری، غذائی کاملا سالمت و مفید را نوش جان خواهید کرد.

 

معایب قابلمه های چدنی :

1 – قابلمه های چدنی اصل بسیار کمیاب و بسیار گران هستند.

2 – قابلمه های چدنی اصل بسیار سنگین بودن و استفاده کردن از آنها مشکل است .

3 – قابلمه هایی که با عنوان طرح چدن عرضه می شوند همگی از آلومینیوم فشرده آلیاژی و به روش ریخته گری و پرس سرد ( فورج ) تولید شده اند . که هم ارازانتر و هم سبکتر بوده و مزایای قابلمه های چدنی را نیز تقریبا” دارا می باشند .

4 – قابلمه های چدنی اصل که دارای روکش نیستند چسبندگی زیادی داشته و غذا به قابلمه می چسبد.

5 – قابلمه های چدنی اصل فاقد روکش با مواد اسیدی واکنش نشان می دهند .

سرویس قابلمه 12 پارچه فورج آدلیم
سرویس قابلمه 12 پارچه فورج آدلیم

 

نحوه نگهداری و استفاده صحیح قابلمه چدنی :

هنگام اولین استفاده از قابلمه چدنی باید قابلمه را شسته روی حرارت ملایم بگذارید و سپس مقداری روغن گیاهی داخل قابلمه بریزد تا پس از داغ شدن توسط یک اسفنج نرم و یا فرچه مخصوص روغن را به تمام سطح داخلی بمالید و دوباره روی حرارت ملایم بگذارید تا چند دقیقه بماند . سپس قابلمه را برداشته و پس از خنک شدن بشورید . الان دیگر قابلمه آماده استفاده های بعدی می باشد و نیازی به تکرار آن در پخت و پز بعدی نیست .

استفاده از حرارت ملایم و مناسب در تمامی انواع قابلمه ها موجب طول عمر بیشتر و سلامت غذای تهیه شده می گردد و نیز هنگام مخلوط کردن مواد غذایی حتما” از قاشق های چوبی و سایر قاشق های مخصوص این کار استفاده نمایید تا قابلمه ماندگاری بیشتری داشته و تکه ها و مواد داخلی قابلمه وارد غذای شما نشود .

هنگام شستشو از اسکاج های سیمی و زبر استفاده ننمایید . در صورت لزوم می توانید با باز کردن آب داغ داخل قابلمه و گذشت یک مدت مواد سوخته و چسبیده را براحتی جدا نمایید .

هر قابلمه عمری محدود دارد قرارنیست از یک قابلمه هرچند باکیفیت بصورت مادام العمر استفاده نمایید .تعویض به موقع سرویس قابلمه منزل ضامن سلامتی و راحتی شما در امر پخت و پز می باشد . خوشبختانه وجود بازارمتنوع و تولیدات داخلی باکیفیت و قیمت مناسب آنها  کار شما را در تعویض سرویس قابلمه کهنه خود راحت تر کرده است .

نکات مهم استفاده از سرویس قابلمه چدنی به طور خلاصه :

1- از قاشق چوبی یا پلاستیکی مناسب استفاده کنید

2- شعله گاز اجاق از بدنه قابلمه بیرون نزند و همیشه از شعله ملایم استفاده کنید

3 – در صورت سوختن یا سفت شدن غذا ته قابلمه پس از خنک شدن قابلمه مقداری آب داغ و مواد شوینده داخل قابلمه ریخته و پس از مدتی که نرم شد به راحتی قابلمه را بشویید .

4 – هیچ گاه  برای شستن و تمیز کردن قابلمه از زور بازو و اجسام تیز استفاده نکنید چون این کار عمر قابلمه شما را به شدت پایین می آورد.

5 – روی قابلمه داغ سریعا” آب سرد نریزید چون انبساط و انقاض ناگهانی باعث می شود روکش های قابلمه از بدنه آن به مرور جدا شده یا ترک بردارد

6 – هنگام شستشو از ابر نرم استفاده کنید . اسکاج های سیمی قاتل تمامی انواع روکشهای قابلمه هستند .

7- دسته قابلمه را در معرض حرارت مستقیم قرار ندهید .

8- در صورتیکه قصد ندارید قابلمه را پس از صرف غذا پشورید ، جهت خشک نشدن غذای چسبیده ته قابلمه مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا غذا خشک نشده و راحتتر بشویید .

9- از شستن سرویس قابلمه های استیل در ماشین ظرفشویی بپرهیزید .

10- حتی الامکان از شستن تمامی انواع قابلمه ها با ماشین ظرفشویی اجتناب کنید زیرا اگر بسیاری از قابلمه ها در ظاهر هم مشکلی پیش نیاید عمرش کم می شود .

11- قابلمه هایی که دسته  و قپه های پلاستیکی ، چوبی و سیلیکونی  دارند را داخل فر نگزارید .

12-در صورتی که از قابلمه با بدنه و یا داخل رنگ روشن استفاده میکنید باید مطمئن باشید که اجاق شما دود نمیکند و حرارت شعله مستقیما” به بدنه قابلمه نمیزند .

 

 

سرویس قابلمه ایرانی بخریم یا خارجی ؟

در جواب این سوال که سرویس قابلمه ایرانی بخریم یا خارجی بهتر است کافیست یه نگاهی به بودجه ای که برای این کار تخصیص می دهید بکنید زیرا اصلی ترین تفاوت سرویس قابلمه ایرانی با سرویس قابلمه خارجی در قیمت آن است .

تقریبا” یک سرویس قابلمه خارجی حدود 3 ، 4 برابر سرویس قابلمه ایرانی قیمت دارد که این خود به تنهایی می تواند تعیین کننده انتخاب شما باشد .

آیا سرویس قابلمه خارجی با این قیمت گزاف واقعا سه ،چهار برابر همتای ایرانی خود ارزش خرید دارد ؟ جواب این سوال قطعا” خیر است چون قیمت بالای سرویس قابلمه خارجی نه فقط به دلیل کیفیت آن بلکه بیشتر به خاطر :

  • هزینه حمل از یک کشور دیگر (در مورد قابلمه که وزن سنگینی دارد هزینه بسیار قابل توجهی است )

  • هزینه گمرک

  •  قیمت دلار

  •  تحریمها

  •  انحصار واردات

  •  واسطه های زیاد تا به دست مصرف کننده واقعی برسد 

  • عدم حمایت دولت از کالای خارجی ( مالیات بیشتر و… )

بستگی دارد که در نهایت یک سرویس قابلمه معمولی خارجی به قیمت غیرواقعی به دست مصرف کننده می رسد .

البته متاسفانه جدیدا” نمونه های بسیار ارزان قیمت و بی کیفیت سرویس قابلمه در سراسر کشور تولید و به واسطه تبلیغات در رسانه های مختلف که هزینه آن هم در نهایت به عهده مصرف کننده است به دست خانواده های کم توان ایرانی می رسد و باعث دلسردی مردم از خریدن سرویس قابلمه ایرانی شده است.

پس راهکار خرید محصول اصل و باکیفیت چیست ؟

  • لزوما” تبلیغات گسترده دلیل کیفیت محصول نیست و صرفا” به خاطر اینکه اسم محصولی را که از رسانه ای بارها شنیده ایم نباید چشم بسته آن محصول را خریداری بکنیم . جنس های باکیفیت نیازی به تبلیغات گسترده ندارند .

  • اگر قبلا” از قابلمه ای استفاده کرده و ازکیفیت آن راضی بوده ایم می توانیم از محصولات مشابه همان شرکت دوباره خریداری نماییم.

  • می توانیم از تجارب افراد دیگر از جمله مادرهای خانه و سایر افرادی که مسئولیت آشپزی منزل را عهده دار هستند در این زمینه کمک بخواهیم

  • نگران نباشید ما در فروشگاه کوک ست بهترین مارکها و محصولهای سرویس قابلمه را به صورت تخصصی بررسی و برای شما آماده فروش کرده ایم

 

با وجود صدها سایت فروش قابلمه چرا فروشگاه اینترنتی کوک ست ؟

  • چون فروشگاه کوک ست فقط و فقط به صورت تخصصی در زمینه سرویس قابلمه  و پخت و پزفعالیت دارد و همه چیز نمی فروشد.

  • چون فروشگاه کوک ست محصول رامستقیم از تولید کننده تهیه و به مصرف کننده می رساند و مصرف کننده هزینه واسطه های اضافی را پرداخت نمی کند و همین ضامن کمترین قیمت محصول است .

  • چون تیم متخصص فروشگاه کوک ست از قبل همه موارد ذکر شده و ذکرنشده را در مورد محصول بررسی کرده و در نهایت با اطمینان خاطر به مشتری می فروشد .

  • چون فروشگاه کوک ست فروش حضوری نداردو فقط به صورت اینترنتی محصولات شرکتها را توزیع می کند و خریدار حق انتخاب بسیار زیادی در زمینه خرید سرویس قابلمه دارد .

  • چون خریدار در فروشگاه کوک ست تا هفت روز در صورت عدم رضایت از محصول می تواند کالا را برگشت داده و پول خود را پس بگیرد که همین مورد در هیچ فروشگاه حضوری امکان پذیر نیست .

  • چون فروشگاه کوک ست دارای نماد اعتماد ملی و نماد ساماندهی سایت های رایانه جهت اطمینان خرید مردم می باشد  .

  • چون فروشگاه کوک ست بسیارسریعتر( 1 روز کاری ) ازاکثر فروشگاههای اینترنتی معروف دیگر محصول را ارسال می کند .

 

 

جهت مشاهده سایر محصولات ما کلیک کنید

اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت