
راهنمای خرید و استفاده سرویس قابلمه استیل
انتخاب و خرید سرویس قابلمه یکی از بزرگترین دغدغه های خانم های خانه دار ، نوعروسان و بطور کلی کسانی که وظیفه مهم آشپزی در منزل را عهده دار هستند می باشد .
شناخت مواد بکار رفته در قابلمه و تابه در حفظ سلامت انسان ، ضخامت ، اندازه ، وزن قابلمه، طراحی ظاهری مخصوصا دستگیره قابلمه ، رسانایی قابلمه در برابر حرارت و دما ، قدرت قابلمه در مقابل ضربه ، دوام جنس مواد پوششی قابلمه در مقابل حرارت زیاد ، شستشوی راحت قابلمه ، مارک قابلمه ، قیمت قابلمه و نوع استفاده و غذایی که تصمیم دارم با قابلمه بپزیم همگی از فاکتورهای مهم در انتخاب یک سرویس قابلمه مناسب برای منزل می باشد .
جدیدا” تنوع زیاد سرویس قابلمه های موجود در بازار باعث سردرگمی خریداران آن شده است که ما در اینجا سعی خواهیم نمود بر دغدغه خرید سنگ تمام را بگذاریم
نمی خواهیم بیشتر شما را سردرگم بکنیم ولی تشخیص نوع دقیق قابلمه کار مشکلی است چون امروزه شرکتها برای کارایی بهتر قابلمه ها از انواع تکنولوژی برای ساخت یک محصول استفاده می کنند .
در واقع قابلمه هایی که با عنوان چدنی در بازار شناخته شده هستند اکثرا” جنس آلومینیوم آلیاژی داشته و به روش ریخته گری سرد ( فورج) تولید میشوند و نایزی هم نیست که حتما” جنس آن آلیاژ آهن و کربن ( چدن ) باشد
قابلمه های سرامیکی فقط روکش آنها جنس سرامیک می باشد
قابلمه های گرانیتی فقط روکششان طرح گرانیت می باشد
قابلمه های روحی هیچ ربطی به فلز روی ندارند و همگی از جنس آلومینیوم می باشد .
نگران نباشید نیازی هم نیست که شما ساختار و جنس و آلیاژ دقیق قابلمه ها را بدانید فقط کافیست یک سرویس قابلمه متناسب با نیاز خودتان ( نوع غذایی که می پزید ، تعداد نفرات منزل ، نحوه استفاده و … ) پیدا کنید .
اگر شما نحوه استفاده صحیح ، پخت و پز و نگهداری قابلمه را بلد باشید حتی معمولی ترین قابلمه ها هم جوابگوی نیاز شما خواهند بود .
چند پیشنهاد برای انتخاب بهتر قابلمه بر اساس نیاز :
1 – قابلمه های استیل زیاد مناسب سرخ کردن غذا نیستند و تا حدودی چسبندگی غذا دارند پس از قابلمه های استیل بیشتر برای غذاهای آبکی مانند آش ، سوپ ، آبگوشت و … استفاده کنید
2 – قابلمه های سرامیکی نیاز به حساسیت بیشتری برای نگهداری دارند
3 – قابلمه های گرانیتی بسیار ضخیم و چدنی با روکش گرانیتی بهترین انتخاب برای سرخ کردن غذا هستند چون هم مقاومت بالایی در برابر حرارت و سایش دارند هم بواسطه ضخامت زیاد مانع از سوختن غذا می شوند .
4 – قابلمه های پیرکس بهترین انتخاب برای استفاده در فر و ماکرویو می باشند چون شما میتوانید محتویات آنها را داخل فر یا مایکرویو ببینید .
5 – پیشنهاد میشود یک دست قابلمه ارزان دم دستی در سایزهای مختلف هم در منزل داشته باشید تا مجبور نشوید در مواقعی که میدانید قابلمه تان تخریب میشود ( کمک کردن مهمانهای ناشی ، تفت دادن تخمه و … ) از آنها استفاده کنید
6 – قابلمه های ضخیم انتخاب مناسب تری برای دم کردن برنج و ماکارونی و … می باشد
7 – قابلمه هایی گرانیتی با کف تیره برای سرخ کردن مناسب تر هستند چون تغییر رنگ کمتری دارند .
سرویس قابلمه استیل

قابلمه های استیل دارای طرفداران بسیار بوده و همیشه مورد استقبال قرار میگرفته است. قابلمه هایی که اگر مدل با کیفیت آن را داشته باشید هم دوام زیادی دارد و هم از کیفیت خوبی برخوردارند. به طوری که میتوان سالهای سال از آنها استفاده کرد و از کیفیت بالای پخت نیز بهرهمند شد.
چون یکی از اصلیترین راهکارهای به دست آوردن تغذیه سالم استفاده از ظروف و قابلمه های مناسب ، با کیفیت و استاندارد است تا با کمک مواد غذایی مرغوب به آن ایدهآل در نظر گرفته شده دست یافت.
یکی از مزیتهای اصلی سرویس قابلمه استیل در این است که این فلز در زمان پخت، تاثیری بر روی مزه غذا نمیگذارد و همین موضوع باعث میشود تا بسیاری طرفدار این مدل از قابلمه باشند. این قابلمه ها برای آنکه لایه محافظ برای نچسبیدن غذا ندارند بهتر است قبل از شروع پخت و پز درون آنها مقداری روغن یا کره ریخته شود تا احتمال چسبندگی را کم کند. ضمن اینکه بهتر است از قاشق، کفگیر، ملاقه و… چوبی یا پلاستیکی استفاده شود تا احتمال خش افتادگی در این ظروف را کم کند. هر چند میتوان از کفگیر و ملاقه فلزی نیز استفاده کرد با این حال برای آنکه ظاهر قابلمه بهتر بماند بهتر است از این دسته کفگیر و ملاقه استفاده نشود.
سرویس قابلمه استیل با دوام و با کیفیت
هنگام شست و شوی این ظروف توصیه میکنیم از اسکاچهای نرم و اسفنجی استفاده کنید و در صورت چسبیدن غذا درون این ظروف بهتر است اجازه دهید چند ساعتی خیس بخورد و بعد از آن آنها را به خوبی با اسکاچ نرم و مایع ظرفشویی بشوید و آب کشی کنید. همچنین لازم است برای آنکه حالت براقی و درخشندگی این ظروف باقی بماند آنها را پس از شستن و آبکشی با دستمالی نرم و بدون پرز خشک کرده و اجازه ندهید لکههای آب بر روی آن باقی مانده و باعث کدر شدن و لک شدن آنها بشود. لازم به ذکر است از مواد سفید کنننده و سیم ظرفشویی برای شستن ظروف استیل استفاده نکنید تا طول عمر بالا و ظاهر بهتری داشته باشند.
تا جایی که امکان دارد قابلمه استیل را درون ماشین ظرفشویی قرار ندهید. چون ممکن است این قابلمه ها درون ماشین ظرفشویی دچار خش و کدری شود. برای همین هم تا جایی که امکان دارد ظروف استیل را به صورت دستی، آب گرم، مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم بشویید.
از آنجایی که قابلمه های استیل زنگ نمیزند و کفی آن بر اثر پخت و پز مانند ظروف نچسب، تفلون، چدن و… از بین نمیرود برای همین از نظر طول عمر بسیار به صرفه است. همین به صرفه بودن نیز موجب میشود تا مدت زمان طولانی از آن بهره ببرید بدون آنکه از کیفیت و ظاهر قابلمه استیل کاسته شود. درنتیجه اگر به دنبال سرویس قابلمه با دوام و با قیمت مناسب هستید انتخاب قابلمه استیل میتواند انتخاب درست و به صرفهای باشد.
نگاه سازمان بهداشت جهانی و استاندارد جهانی به ظروف استیل
سازمان استانداردهای جهانی و سازمان جهانی بهداشت نیز ظروف و قابلمه استیل را بهترین ظروف برای پخت و پز اعلام کردهاند و همین موضوع میتواند نوید بخش آن باشد که استفاده از این قابلمه ها میتواند سلامت شما و خانوادهتان را تضمین کند. اما موضوعی که باید در این زمینه بدانید این است که غذاهای اسیدی و نمکی را نباید در مدت زمان طولانی داخل این ظروف نگه دارید و بهتر است پس از هر پخت و پز آنها را از این قابلمه ها خارج کرده یا سریع مصرف کنید یا در ظرفهای دیگر از آنها نگهداری کنید. گوشت، گوجه فرنگی، آلو، چغندر، ترشیها و … از جمله آنهاست.
این موضوع فراموش نشود که قابلمه استیل به دلیل آنکه فلز رسانایی است سریع داغ شده و ممکن است در صورت عدم توجه به درجه حرارت باعث سوختن و ته گرفتن غذا شوند. در نتیجه توصیه میکنیم زمان استفاده از این قابلمه حتما به درجه حرارت و شعله گاز توجه کنید تا هم بتوان در این قابلمه خورشتهای خوشمزه و جا افتاده درست کرد و هم برنج، پلو و ماکارانیهای با تهدیگ جذاب. برای قابلمههای استیل سوخته و قابلمههایی که غذا درون آنها ته گرفته است نیز میتوان با کمک سرکه آنها را به خوبی تمیز و مانند روز اول کرد. برای جلوگیری از چسبیدن مواد غذایی به سطح قابلمه استیل، هنگام پخت و پز، باید به طور مرتب، مواد غذایی هم زده شود تا تمام مواد حرارت یکسانی پخت دریافت کرده و به قابلمه نچسبند.
مزایای سرویس قابلمه استیل :
1 – سالمترین نوع قابلمه به دلیل عدم واکنش بدنه با مواد غذایی
2 – دوام و طول عمر بسیار زیاد
3 – عدم تاثیر بر روی مزه و طعم غذا
معایب سرویس قابلمه استیل :
1 – چسبندگی کف قابلمه هنگام سرخ کردن غذا
2- حساسیت نسبت به برخی مواد شوینده
3 – عدم شستشو با ماشین ظرفشویی
( در برخی موارد این مشکلات تا حدودی برطرف شده است )
نحوه نگهداری و استفاده صحیح سرویس قابلمه استیل :
هنگام اولین استفاده از قابلمه سرامیکی باید قابلمه را شسته روی حرارت ملایم بگذارید و سپس مقداری روغن گیاهی داخل قابلمه بریزد تا پس از داغ شدن توسط یک اسفنج نرم و یا فرچه مخصوص روغن را به تمام سطح داخلی بمالید و دوباره روی حرارت ملایم بگذارید تا چند دقیقه بماند . سپس قابلمه را برداشته و پس از خنک شدن بشورید . الان دیگر قابلمه آماده استفاده های بعدی می باشد و نیازی به تکرار آن در پخت و پز بعدی نیست .
استفاده از حرارت ملایم و مناسب در تمامی انواع قابلمه ها موجب طول عمر بیشتر و سلامت غذای تهیه شده می گردد و نیز هنگام مخلوط کردن مواد غذایی حتما” از قاشق های چوبی و سایر قاشق های مخصوص این کار استفاده نمایید تا قابلمه ماندگاری بیشتری داشته و تکه ها و مواد داخلی قابلمه وارد غذای شما نشود .
هنگام شستشو از اسکاج های سیمی و زبر استفاده ننمایید . در صورت لزوم می توانید با باز کردن آب داغ داخل قابلمه و گذشت یک مدت مواد سوخته و چسبیده را براحتی جدا نمایید .
هر قابلمه عمری محدود دارد قرارنیست از یک قابلمه هرچند باکیفیت بصورت مادام العمر استفاده نمایید .تعویض به موقع سرویس قابلمه منزل ضامن سلامتی و راحتی شما در امر پخت و پز می باشد . خوشبختانه وجود بازارمتنوع و تولیدات داخلی باکیفیت و قیمت مناسب آنها کار شما را در تعویض سرویس قابلمه کهنه خود راحت تر کرده است .
نکات مهم استفاده از سرویس قابلمه استیل به طور خلاصه :
1- از قاشق چوبی یا پلاستیکی مناسب استفاده کنید
2- شعله گاز اجاق از بدنه قابلمه بیرون نزند و همیشه از شعله ملایم استفاده کنید
3 – در صورت سوختن یا سفت شدن غذا ته قابلمه پس از خنک شدن قابلمه مقداری آب داغ و مواد شوینده داخل قابلمه ریخته و پس از مدتی که نرم شد به راحتی قابلمه را بشویید .
4 – هیچ گاه برای شستن و تمیز کردن قابلمه از زور بازو و اجسام تیز استفاده نکنید چون این کار عمر قابلمه شما را به شدت پایین می آورد.
5 – روی قابلمه داغ سریعا” آب سرد نریزید چون انبساط و انقاض ناگهانی باعث می شود روکش های قابلمه از بدنه آن به مرور جدا شده یا ترک بردارد
6 – هنگام شستشو از ابر نرم استفاده کنید . اسکاج های سیمی قاتل تمامی انواع روکشهای قابلمه هستند .
7- دسته قابلمه را در معرض حرارت مستقیم قرار ندهید .
8- در صورتیکه قصد ندارید قابلمه را پس از صرف غذا پشورید ، جهت خشک نشدن غذای چسبیده ته قابلمه مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا غذا خشک نشده و راحتتر بشویید .
9- از شستن سرویس قابلمه های استیل در ماشین ظرفشویی بپرهیزید .
10- حتی الامکان از شستن تمامی انواع قابلمه ها با ماشین ظرفشویی اجتناب کنید زیرا اگر بسیاری از قابلمه ها در ظاهر هم مشکلی پیش نیاید عمرش کم می شود .
11- قابلمه هایی که دسته و قپه های پلاستیکی ، چوبی و سیلیکونی دارند را داخل فر نگزارید .
12-در صورتی که از قابلمه با بدنه و یا داخل رنگ روشن استفاده میکنید باید مطمئن باشید که اجاق شما دود نمیکند و حرارت شعله مستقیما” به بدنه قابلمه نمیزند .
سرویس قابلمه ایرانی بخریم یا خارجی ؟
در جواب این سوال که سرویس قابلمه ایرانی بخریم یا خارجی بهتر است کافیست یه نگاهی به بودجه ای که برای این کار تخصیص می دهید بکنید زیرا اصلی ترین تفاوت سرویس قابلمه ایرانی با سرویس قابلمه خارجی در قیمت آن است .
تقریبا” یک سرویس قابلمه خارجی حدود 3 ، 4 برابر سرویس قابلمه ایرانی قیمت دارد که این خود به تنهایی می تواند تعیین کننده انتخاب شما باشد .
آیا سرویس قابلمه خارجی با این قیمت گزاف واقعا سه ،چهار برابر همتای ایرانی خود ارزش خرید دارد ؟ جواب این سوال قطعا” خیر است چون قیمت بالای سرویس قابلمه خارجی نه فقط به دلیل کیفیت آن بلکه بیشتر به خاطر :
-
هزینه حمل از یک کشور دیگر (در مورد قابلمه که وزن سنگینی دارد هزینه بسیار قابل توجهی است )
-
هزینه گمرک
-
قیمت دلار
-
تحریمها
-
انحصار واردات
-
واسطه های زیاد تا به دست مصرف کننده واقعی برسد
-
عدم حمایت دولت از کالای خارجی ( مالیات بیشتر و… )
بستگی دارد که در نهایت یک سرویس قابلمه معمولی خارجی به قیمت غیرواقعی به دست مصرف کننده می رسد .
البته متاسفانه جدیدا” نمونه های بسیار ارزان قیمت و بی کیفیت سرویس قابلمه در سراسر کشور تولید و به واسطه تبلیغات در رسانه های مختلف که هزینه آن هم در نهایت به عهده مصرف کننده است به دست خانواده های کم توان ایرانی می رسد و باعث دلسردی مردم از خریدن سرویس قابلمه ایرانی شده است.
پس راهکار خرید محصول اصل و باکیفیت چیست ؟
-
لزوما” تبلیغات گسترده دلیل کیفیت محصول نیست و صرفا” به خاطر اینکه اسم محصولی را که از رسانه ای بارها شنیده ایم نباید چشم بسته آن محصول را خریداری بکنیم . جنس های باکیفیت نیازی به تبلیغات گسترده ندارند .
-
اگر قبلا” از قابلمه ای استفاده کرده و ازکیفیت آن راضی بوده ایم می توانیم از محصولات مشابه همان شرکت دوباره خریداری نماییم.
-
می توانیم از تجارب افراد دیگر از جمله مادرهای خانه و سایر افرادی که مسئولیت آشپزی منزل را عهده دار هستند در این زمینه کمک بخواهیم
-
نگران نباشید ما در فروشگاه کوک ست بهترین مارکها و محصولهای سرویس قابلمه را به صورت تخصصی بررسی و برای شما آماده فروش کرده ایم
با وجود صدها سایت فروش قابلمه چرا فروشگاه اینترنتی کوک ست ؟
-
چون فروشگاه کوک ست فقط و فقط به صورت تخصصی در زمینه سرویس قابلمه و پخت و پزفعالیت دارد و همه چیز نمی فروشد.
-
چون فروشگاه کوک ست محصول رامستقیم از تولید کننده تهیه و به مصرف کننده می رساند و مصرف کننده هزینه واسطه های اضافی را پرداخت نمی کند و همین ضامن کمترین قیمت محصول است .
-
چون تیم متخصص فروشگاه کوک ست از قبل همه موارد ذکر شده و ذکرنشده را در مورد محصول بررسی کرده و در نهایت با اطمینان خاطر به مشتری می فروشد .
-
چون فروشگاه کوک ست فروش حضوری نداردو فقط به صورت اینترنتی محصولات شرکتها را توزیع می کند و خریدار حق انتخاب بسیار زیادی در زمینه خرید سرویس قابلمه دارد .
-
چون خریدار در فروشگاه کوک ست تا هفت روز در صورت عدم رضایت از محصول می تواند کالا را برگشت داده و پول خود را پس بگیرد که همین مورد در هیچ فروشگاه حضوری امکان پذیر نیست .
-
چون فروشگاه کوک ست دارای نماد اعتماد ملی و نماد ساماندهی سایت های رایانه جهت اطمینان خرید مردم می باشد .
-
چون فروشگاه کوک ست بسیارسریعتر( 1 روز کاری ) ازاکثر فروشگاههای اینترنتی معروف دیگر محصول را ارسال می کند .
جهت مشاهده سایر محصولات ما کلیک کنید